30 αναστρέψιμα σχέδια πλεκτών βελονιών που θα λατρέψετε!

30 αναστρέψιμα σχέδια πλεκτών βελονιών που θα λατρέψετε!

28 Ιουνίου, 2023 0 By admin

Τι είναι το πλέξιμο διπλού προσώπου;

Το πλέξιμο διπλής όψης, που ονομάζεται επίσης διπλό πλέξιμο, είναι μια τεχνική που δημιουργεί ένα αναστρέψιμο ύφασμα με δύο διακριτές πλευρές.

Σε αντίθεση με το παραδοσιακό πλέξιμο όπου έχετε μια δεξιά πλευρά (δημόσια πλευρά) και μια λάθος πλευρά (ιδιωτική πλευρά), το πλέξιμο διπλής όψης παράγει ύφασμα που φαίνεται το ίδιο και στις δύο πλευρές.

Στο πλέξιμο διπλής όψης, εργάζεστε με δύο σετ νήματα και δύο σετ βελόνες πλεξίματος.

Συνήθως, το ένα χρώμα κλωστής χρησιμοποιείται για τη μία πλευρά του υφάσματος, ενώ το άλλο χρώμα χρησιμοποιείται για την αντίθετη πλευρά.

Και τα δύο σετ κλωστών και βελόνων δουλεύονται ταυτόχρονα για τη δημιουργία του υφάσματος.

Η τεχνική συνίσταται στην εργασία κάθε βελονιάς σε ζευγάρια: μία βελονιά από την μπροστινή βελόνα και μία βελονιά από την πίσω βελόνα.

Εναλλάσσοντας τις δύο βελόνες και τα δύο σετ κλωστών, δημιουργείτε ένα ύφασμα δύο στρώσεων, με κάθε στρώμα να εμφανίζεται ως καθρέφτης του άλλου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα αναστρέψιμο μοτίβο όπου το χρώμα ή η υφή είναι ορατά και στις δύο πλευρές.

Το πλέξιμο διπλής όψης ανοίγει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων σχεδίασης.

Μπορείτε να δημιουργήσετε περίπλοκα χρώματα, αναστρέψιμα καλώδια ή μοτίβα με υφή ορατά και στις δύο πλευρές του υφάσματος.

Επίσης, επειδή τα δύο στρώματα του υφάσματος συνδέονται, το πλέξιμο διπλής όψης παράγει ένα πιο ζεστό, πιο πυκνό ύφασμα σε σύγκριση με το παραδοσιακό πλέξιμο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πλέξιμο διπλής όψης μπορεί να διαρκέσει περισσότερο και απαιτεί προσεκτική προσοχή στην τοποθέτηση και την τάνυση της βελονιάς.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι ένα ευέλικτο ύφασμα που φαίνεται εξίσου ελκυστικό από κάθε πλευρά, παρέχοντας περισσότερες επιλογές όταν πρόκειται να φορέσετε και να διαμορφώσετε τα πλεκτά σας αντικείμενα.