13 καλύτερες βελόνες πλεξίματος για πλέξιμο κάλτσες

13 καλύτερες βελόνες πλεξίματος για πλέξιμο κάλτσες

2 Ιουνίου, 2023 0 By admin

Ποιο μήκος κυκλικής βελόνας είναι καλύτερο για κάλτσες;

Όταν επιλέγετε ένα κυκλικό μήκος βελόνας για το πλέξιμο κάλτσες, τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα μήκη είναι 9 ίντσες (23 cm), 12 ίντσες (30 cm) ή 16 ίντσες (40 cm).

Το καλύτερο μήκος για εσάς εξαρτάται από τη μέθοδο που προτιμάτε να πλέκετε τις κάλτσες και την περιφέρεια των κάλτσων που πλέκετε.

Ακολουθεί μια γενική οδηγία που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο μήκος:

  1. 9 ίντσες (23 cm): Αυτό το μήκος προτιμάται συχνά για το πλέξιμο κάλτσες χρησιμοποιώντας την τεχνική του μαγικού βρόχου. Σας επιτρέπει να εργάζεστε άνετα σε έργα μικρής περιφέρειας και παρέχει αρκετό μήκος για να δημιουργηθεί η θηλιά μεταξύ των δύο μισών βελονιών. Είναι μια καλή επιλογή για όσους τους αρέσει να χρησιμοποιούν τη μέθοδο magic loop.
  2. 12 ίντσες (30 cm): Αυτό το μήκος είναι ευέλικτο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πλέξιμο κάλτσες χρησιμοποιώντας μια ποικιλία τεχνικών, όπως μαγική θηλιά, δύο κυκλικές βελόνες ή ακόμα και διπλές μυτερές βελόνες (DPN). Παρέχει άφθονο χώρο για να κάνετε άνετα τις βελονιές και τις βελόνες σας ενώ εργάζεστε γύρω από την περιφέρεια της κάλτσας.
  3. 16 ίντσες (40 cm): Αυτό το μήκος χρησιμοποιείται συνήθως για το πλέξιμο κάλτσες με την τεχνική των κυκλικών δύο βελόνων. Σας επιτρέπει να χωρίζετε τις βελονιές σας ανάμεσα σε δύο ξεχωριστές κυκλικές βελόνες και να δουλεύετε το κάθε μισό ανεξάρτητα. Είναι επίσης κατάλληλο για άλλα έργα μικρής περιφέρειας.

Τελικά, το καλύτερο μήκος για τη βελόνα πλεξίματος εξαρτάται από την προσωπική προτίμηση και την τεχνική που προτιμάτε.

Εάν είναι δυνατόν, μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικά μήκη για να δείτε ποιο είναι το πιο άνετο και ταιριάζει στο στυλ πλέξιμο σας.