Πώς να μαζέψετε πλεκτές βελονιές

Πώς να μαζέψετε πλεκτές βελονιές

3 Ιουνίου, 2023 0 By admin

Άλλες τεχνικές πλεξίματος για το μάζεμα των βελονιών

Ανάλογα με το τι ακριβώς κάνετε και τι βελονιά πλεξίματος χρησιμοποιείτε, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να σηκώσετε ζωντανές βελονιές.

Για παράδειγμα, εάν πλέκετε σε βελονιά κάλτσας, θα χρειαστεί να μαζέψετε τις βελονιές διαφορετικά από ό,τι θα κάνατε σε ένα ύφασμα βελονιάς καλτσοδέτας.

Η βελονιά με καλτσοδέτα δημιουργεί μεγαλύτερη ποσότητα βελονιών ανά ίντσα, επομένως είναι λογικό να σηκώνετε μια βελονιά κάθε δεύτερη σειρά (εισάγετε την άκρη της βελόνας σε κάθε άκρη της καλτσοδέτας).

Από την άλλη πλευρά, η βελονιά ζέρσευ έχει μικρότερο μετρητή σειράς, επομένως θα σηκώσετε περίπου τρεις βελονιές ανά τέσσερις σειρές.

Εάν θέλετε να επιλέξετε βελονιές κατά μήκος μιας κάθετης άκρης, θα πρέπει να το κάνετε λίγο διαφορετικά από ό,τι στις οριζόντιες άκρες.

Εάν θέλετε να σηκώσετε βελονιές με κελάρυσμα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική μέθοδο από αυτή που θα κάνατε με τις βελονιές.

Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες είτε πηγαίνετε σε διαφορετική κατεύθυνση είτε εργάζεστε σε λάθος πλευρά.

Οι καθαρές, ίσιες γραμμές και οι άκρες θα σας κάνουν να μοιάζετε με επαγγελματία και το πλεκτό σας κομμάτι θα φαίνεται πιο στρογγυλεμένο και γεμάτο.